کمبود هر یک از موارد فوق می تواند رشد، ضریب هوشی و رفتارهای اجتماعی کودک را تحت تاثیر قرار دهد. بطوریکه کم خونی فقر آهن می تواند ۹ امتیاز و کمبود ید ۱۳ امتیاز از ضریب هوشی کودک را کم نماید. همچنین کمبود وزن در کودک می تواند ۵ امتیاز از ضریب هوشی او کم نماید.
کودکان در سنین ۳-۱ سال بدلیل افزایش رشد و افزایش هموگلوبین در معرض خطر بیشتری از کمبود آهن قرار دارند. همچنین توجه به مصرف اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۶ و امگا۳ که در روغنهای ذرت، آفتابگردان، گلرنگ  و روغن سویا، گردو، جوانه گندم و ماهی () یافت می شوند ضروری است.